Меню
Меню
Кратко ръководство: Естествено повишаване на тестостерона и хормона на растежа

22.10.2019 15:17:11

Кратко ръководство: Естествено повишаване на тестостерона и хормона на растежа

Растежният хормон и тестостерона са двата най-важни хормона що се отнася до мускулен растеж, възстановяване, добър външен вид и полова мощ. 
Една от най-важните разлики между двата хормона е, че растежния хормон гради и кара тялото да изгражда нови мускулни клетки, докато тестостерона стимулира този процес, но сам по себе си не изгражда мускулна тъкан.
Ето защо тези два хормона взети заедно образуват тази мощна комбинация, която е в основата при развиването на мускулна маса.

Накратко да разясним фактите:

Какви са ползите от по-високите нива на тестостерон и хормон на растежа?
►Усеща се значително повишаване в либидото
►Намалява се по естествен път натрупването на подкожни мазнини, а изгарянето на вече натрупаните е активирано и забързано
►Мускулатурата добива по-твърд и по-изразен вид
►Кожата става по-привлекателна и излъчва здрав дух
►Самочувствието и желанието за активност за повишени
►Силата и мускулният растеж се активират
►Чувствате се енергични през целия ден

Как можем да увеличим собственото производство на тестостерон и хормон на растежа?
►Правилна храна
►Хранителни добавки
►Тренировки и физическа активност
►Сън и възстановяване



Съществуват два начина за увеличаване на тестостерона и растежния хормон в организма.
Единият начин, който НЕ препоръчваме е чрез външно прилагане - инжектиране на стероиди и хормон на растежа. Стероидите са опасни и не са препоръчителни поради страничните си ефекти, които се наблюдават след използването им. Странични ефекти като косопад, акне, гинекомастия и т.н.
Доста хора тръгват по пътя на „по-бързото“ изграждане на мускулна маса и след това съжаляват. Но нека не обръщаме толкова внимание по този въпрос. Създадохме тази тема за да ви дадем нашата гледна точка относно (вторият начин) натуралното повишаване на нивата на тестостерон и растежен хормон в организма.

Първо нека разгледаме хранителните добавки, които повишават нивата на растежен хормон.

1GABA – това е биогенна аминокиселина синтезираща се в мозъка. GABA  е уникална аминокиселина с това, че действа като нервотрансмитер. Също така помага и за протеиновият синтез както и на много други аминокисели. Главната функция на ГАБА е да успокоява нервната ви система и един вид да предотвратява „прегряването“ на  нервните ви клетки. ГАБА спомага за намалянето на подкожните мазнини в тялото, покачването на мускулна маса, по-добър сън, прилив на енергия и други.  От всички натурални стимулатори на растежния хормон тази добавка е една от най-добрите в категорията си. Най-добре е да се приема преди сън от 2 до 3 грама.
 
2. L - DOPA (Mucuna Pruries) – представлява семена от кадифе. Повишава секрецията на растежния хормон . Необходимата дневна доза е 300 мг. Приема се сутрин след ставане от сън. Продуктът подобрявя настроението.

2. Аминокиселини – аминокиселини като BCAAглутаминтауринаргинин и орнитин имат ефект да стимулират растежния хормон.

Производството на хранителни добавки е толкова напреднало и в днешно време е толкова лесно да се намери естествен стимулатор на даден хормон.

В сайта ни може да разгледате всички видове хранителни добавки, които са специално разработени за да изпълняват ролята на стимулатори на растежният хормон.

Хранителни Добавки, които повишават тестостероновите нива.
Суплементите, които повишават натурално нивата на тестостерон обикновено включват  натурален билков екстракт. Но в днешно време най-силният тестостеронов бустер не е дадена билка като цяло, а комбинация от витамини и минерали.

1.
 ZMA – Това е комбинация от цинк, магнезии и Витамин B6. Тези три съставки взети заедно повишават нивата на тестостерон в тялото. Цинкът е мощен антиоксидант, който спомага до голяма степен за по-бързото възстановяване. Магнезият е необходим за функцията на мускулите и за над 300 реакции в тялото.  Много от хората използващи ZMA споделят, че качеството на съня им се е повишило, което е изключително важно що се отнася до стимулирането на хормоните в тялото.
 
2. Други добавки -  Други известни добавки, които стимулират производството на тестостерон са йохимбе и йохимбин хидрохлоридfenugreek (познат като сминдух), трибестан – трибулус терестриссау палмето и D-аспарагиновата киселина (която също действа като нервотрансмитер).

3. Витамин D – той е доста подценяват тестостеронов бустер. Наличието на витамин D спомага за повишаването на мускулната маса и сила.

В общи линии, повечето хора могат да усетят стимулирането на тестостерона само от една от изброените добавки, но комбинацията от 2 или 3 добавки за по-добър ефект е препоръчителна.

Нека оставим добавките настрана.
Те могат да бъдат изключително ефективни и да ви помогнат, само ако диетата, тренировките и почивката ви са на ниво.

Диетата – храната представлява „горивото“ на вашето тяло. Колкото по-качествено е горивото, толкова по-добре ще работи машината. В случая вашият организъм. Като цяло добрият хранителен режим е в основата на вашите резултати. Без достатъчно калории и протеин в хранителният ви режим сте обречени. Така, че обърнете внимание с какво и как се храните.

Почивката и Възстановяването – Ако не спите достатъчно ( 7-8 часа ) вие карате тялото си да ограничава натуралното производство на тестостерон и растежен хормон. 7 часа е минимумът. Все пак 70 % от  растежният хормон в тялото се произвежда през нощта. Именно докато спим. Дори да имате доста натоварен график, трябва да си структурирате така нещата, че да не спите по-малко от 7 часа.

Тежките тренировки – Тежките тренировки и тежките упражнения като лежанката, мъртвата тяга и клековете стимулират до най-голяма степен растежния хормон и тестостерона в тялото. Старайте се да тренирате възможно най-тежко и да не пропускате нито едно от 3-те най-важни упражнения във фитнеса.

9 Кратки съвета за повишаване на тестостерона и растежният хормон:
1Внимавайте с вида на въглехидратите. Хранете се с въглехидрати, които има нисък гликемичен индекс (сложни въглехидрати). Изключете бързите въглехидрати (всички сладки, чипсове, хамбургери и подобни). Те стимулират секрецията на инсулин, а той може да противодейства на другите хормони като тестостерон и растежния хормон.
2. Хранете се на малки порции през 3-4 часа. Не забравяйте, че най –важните хранения са закуската, преди тренировка и след тренировка.
3. Правете HIIT кардио ( високоинтензивно кардио) включващо спринтове.
4.Изключете алкохола от менюто си. Той потиска производството на тестостерон.
5.Опитайте се да сведете процента на мазнини в тялото ви до по-нисък процент и да го поддържате такъв. Защото колкото повече мазнини имате в тялото си толкова повече стимулирате естрогена (който е противоположен на тестостерона).
6. Тренирайте умно. Не претренирайте.
7. Правете редовно секс.
8.  Включете зеленчуци и полезни мазнини в хранителният си режим.
9. Не забравяйте хранителните добавки които могат да ви помогнат в стимулирането на двата хормона.
Комбинирайте съветите и наученото от статията и най-важното бъдете постоянни и последователни.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Общи теми

Общи теми | Фитнес | Спорт | Здраве

Кратко ръководство: Естествено повишаване на тестостерона и хормона на растежа

Кратко ръководство: Естествено повишаване на тестостерона и хормона на растежа

Растежният хормон и тестостерона са двата най-важни хормона що се отнася до мускулен растеж, възстановяване, добър външен вид и полова мощ. Една от най-важ Растежният хормон и тестостерона са двата най-важни хормона що се отнася до мускулен растеж, възстановяване, добър външен вид и полова мощ. Една от най-важ 2019-10-22T15:17:12+03:00 Кратко ръководство: Естествено повишаване на тестостерона и хормона на растежа

<p>Растежният хормон и тестостерона са двата най-важни хормона що се отнася до мускулен растеж, възстановяване, добър външен вид и полова мощ.&nbsp;<br />Една от най-важните разлики между двата хормона е, че растежния хормон гради и кара тялото да изгражда нови мускулни клетки, докато тестостерона стимулира този процес, но сам по себе си не изгражда мускулна тъкан.<br />Ето защо тези два хормона взети заедно образуват тази мощна комбинация, която е в основата при развиването на мускулна маса.<br /><br /><strong>Накратко да разясним фактите:</strong><br /><br /><strong>Какви са ползите от по-високите нива на тестостерон и хормон на растежа?</strong><br />►Усеща се значително повишаване в либидото<br />►Намалява се по естествен път натрупването на подкожни мазнини, а изгарянето на вече натрупаните е активирано и забързано<br />►Мускулатурата добива по-твърд и по-изразен вид<br />►Кожата става по-привлекателна и излъчва здрав дух<br />►Самочувствието и желанието за активност за повишени<br />►Силата и мускулният растеж се активират<br />►Чувствате се енергични през целия ден<br /><br /><strong>Как можем да увеличим собственото производство на тестостерон и хормон на растежа?</strong><br />►Правилна храна<br />►Хранителни добавки<br />►Тренировки и физическа активност<br />►Сън и възстановяване<br /><br /><img src="https://www.pompai.com/media_images/users/1/template_images/20160417_181234_3416.jpg" alt="" /><br /><br /><strong>Съществуват два начина за увеличаване на тестостерона и растежния хормон в организма.</strong><br /><strong>Единият начин</strong>, който НЕ препоръчваме е чрез външно прилагане - инжектиране на стероиди и хормон на растежа. Стероидите са опасни и не са препоръчителни поради страничните си ефекти, които се наблюдават след използването им. Странични ефекти като косопад, акне, гинекомастия и т.н.<br />Доста хора тръгват по пътя на &bdquo;по-бързото&ldquo; изграждане на мускулна маса и след това съжаляват. Но нека не обръщаме толкова внимание по този въпрос. Създадохме тази тема за да ви дадем нашата гледна точка относно (<strong>вторият начин</strong>) натуралното повишаване на нивата на тестостерон и растежен хормон в организма.<br /><br /><strong>Първо нека разгледаме&nbsp;<a href="https://www.pompai.com/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B8/gh-%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BC%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8" target="_blank" rel="noopener">хранителните&nbsp;</a><a href="https://www.pompai.com/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B8/gh-%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BC%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8" target="_blank" rel="noopener">добавки, които повишават нивата на растежен хормон</a>.</strong><br /><br /><strong>1</strong>.&nbsp;<a href="https://www.pompai.com/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B8/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%BE%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D1%8A%D0%BD/gaba-b6-now-foods-100-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D1%81%D1%83%D0%BB%D0%B8.html" target="_blank" rel="noopener"><strong>GABA</strong></a>&nbsp;&ndash; това е биогенна аминокиселина синтезираща се в мозъка. GABA &nbsp;е уникална аминокиселина с това, че действа като нервотрансмитер. Също така помага и за протеиновият синтез както и на много други аминокисели. Главната функция на ГАБА е да успокоява нервната ви система и един вид да предотвратява &bdquo;прегряването&ldquo; на&nbsp; нервните ви клетки. ГАБА спомага за намалянето на подкожните мазнини в тялото, покачването на мускулна маса, по-добър сън, прилив на енергия и други.&nbsp; От всички натурални стимулатори на растежния хормон тази добавка е една от най-добрите в категорията си. Най-добре е да се приема преди сън от 2 до 3 грама.<br />&nbsp;<br /><strong>2.&nbsp;</strong><strong><a href="https://www.pompai.com/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B8/gh-%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BC%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8/dopa-mucuna-now-foods-90-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D1%81%D1%83%D0%BB%D0%B8.html" target="_blank" rel="noopener">L - DOPA (Mucuna Pruries)</a>&nbsp;&ndash;&nbsp;</strong>представлява семена от кадифе. Повишава секрецията на растежния хормон . Необходимата дневна доза е 300 мг. Приема се сутрин след ставане от сън. Продуктът подобрявя настроението.<br /><br /><strong>2.&nbsp;<a href="https://www.pompai.com/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B8/%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%BA%D0%B8%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8" target="_blank" rel="noopener">Аминокиселини</a></strong>&nbsp;&ndash; аминокиселини като&nbsp;<a href="https://www.pompai.com/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B8/%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%BA%D0%B8%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8/bcaa" target="_blank" rel="noopener">BCAA</a>,&nbsp;<a href="https://www.pompai.com/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B8/%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%BA%D0%B8%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%B3%D0%BB%D1%83%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BD" target="_blank" rel="noopener">глутамин</a>,&nbsp;<a href="https://www.pompai.com/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B8/%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%BA%D0%B8%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D1%82%D0%B0%D1%83%D1%80%D0%B8%D0%BD" target="_blank" rel="noopener">таурин</a>,&nbsp;<a href="https://www.pompai.com/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B8/%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%BA%D0%B8%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%B0%D1%80%D0%B3%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BD/arginine-ornithine-now-foods-100-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D1%81%D1%83%D0%BB%D0%B8.html" target="_blank" rel="noopener">аргинин и орнитин</a>&nbsp;имат ефект да стимулират растежния хормон.<br /><br />Производството на хранителни добавки е толкова напреднало и в днешно време е толкова лесно да се намери естествен стимулатор на даден хормон.<br /><br />В сайта ни може да разгледате всички видове хранителни добавки, които са специално разработени за да изпълняват ролята на стимулатори на растежният хормон.<br /><br /><a href="https://www.pompai.com/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B8/%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%BD-%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BC%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8" target="_blank" rel="noopener"><strong>Хранителни</strong>&nbsp;<strong>Добавки, които повишават тестостероновите нива.</strong><strong><br /></strong></a>Суплементите, които повишават натурално нивата на тестостерон обикновено включват&nbsp; натурален билков екстракт. Но в днешно време най-силният тестостеронов бустер не е дадена билка като цяло, а комбинация от витамини и минерали.<strong><br /><br />1.</strong><strong>&nbsp;<a href="https://www.pompai.com/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B8/%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%BD-%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BC%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8/zma" target="_blank" rel="noopener">ZMA</a></strong><strong>&nbsp;&ndash;&nbsp;</strong>Това е комбинация от цинк, магнезии и Витамин B6. Тези три съставки взети заедно повишават нивата на тестостерон в тялото. Цинкът е мощен антиоксидант, който спомага до голяма степен за по-бързото възстановяване. Магнезият е необходим за функцията на мускулите и за над 300 реакции в тялото.&nbsp; Много от хората използващи ZMA споделят, че качеството на съня им се е повишило, което е изключително важно що се отнася до стимулирането на хормоните в тялото.<br />&nbsp;<br /><strong>2. Други добавки -&nbsp;</strong>&nbsp;Други известни добавки, които стимулират производството на тестостерон са&nbsp;<a href="https://www.pompai.com/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B8/%D0%B8%D0%B7%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%8F%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%B9%D0%BE%D1%85%D0%B8%D0%BC%D0%B1%D0%B8%D0%BD" target="_blank" rel="noopener">йохимбе и йохимбин хидрохлорид</a>,&nbsp;<a href="https://www.pompai.com/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B8/%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%B8/fenugreek-now-foods-100-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D1%81%D1%83%D0%BB%D0%B8.html" target="_blank" rel="noopener">fenugreek</a>&nbsp;(познат като сминдух),&nbsp;<a href="https://www.pompai.com/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B8/%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%BD-%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BC%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8/%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%B1%D1%83%D0%BB%D1%83%D1%81-%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%81-%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%B1%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD" target="_blank" rel="noopener">трибестан &ndash; трибулус терестрис</a>,&nbsp;<a href="https://www.pompai.com/search?q=saw+palmetto" target="_blank" rel="noopener">сау палмето</a>&nbsp;и&nbsp;<a href="https://www.pompai.com/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B8/%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%BD-%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BC%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8/d-aspartic-acid" target="_blank" rel="noopener">D-аспарагиновата киселина</a>&nbsp;(която също действа като нервотрансмитер).<br /><br />3.&nbsp;<a href="https://www.pompai.com/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B8/%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B8-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B8/vitamin-d3-san-180-softgels.html" target="_blank" rel="noopener"><strong>Витамин&nbsp;</strong><strong>D</strong></a>&nbsp;&ndash; той е доста подценяват тестостеронов бустер. Наличието на витамин D спомага за повишаването на мускулната маса и сила.<br /><br />В общи линии, повечето хора могат да усетят стимулирането на тестостерона само от една от изброените добавки, но комбинацията от 2 или 3 добавки за по-добър ефект е препоръчителна.<br /><br /><strong>Нека оставим добавките настрана.</strong><br />Те могат да бъдат изключително ефективни и да ви помогнат, само ако диетата, тренировките и почивката ви са на ниво.<br /><br /><strong>Диетата&nbsp;</strong>&ndash; храната представлява &bdquo;горивото&ldquo; на вашето тяло. Колкото по-качествено е горивото, толкова по-добре ще работи машината. В случая вашият организъм. Като цяло добрият хранителен режим е в основата на вашите резултати. Без достатъчно калории и протеин в хранителният ви режим сте обречени. Така, че обърнете внимание с какво и как се храните.<br /><br /><strong>Почивката&nbsp;</strong><strong>и</strong><strong>&nbsp;Възстановяването</strong>&nbsp;&ndash; Ако не спите достатъчно ( 7-8 часа ) вие карате тялото си да ограничава натуралното производство на тестостерон и растежен хормон. 7 часа е минимумът. Все пак 70 % от&nbsp; растежният хормон в тялото се произвежда през нощта. Именно докато спим. Дори да имате доста натоварен график, трябва да си структурирате така нещата, че да не спите по-малко от 7 часа.<br /><br /><strong>Тежките тренировки</strong>&nbsp;&ndash; Тежките тренировки и тежките упражнения като лежанката, мъртвата тяга и клековете стимулират до най-голяма степен растежния хормон и тестостерона в тялото. Старайте се да тренирате възможно най-тежко и да не пропускате нито едно от 3-те най-важни упражнения във фитнеса.<br /><br /><strong>9 Кратки съвета за повишаване на тестостерона и растежният хормон:<br /></strong>1<strong>.&nbsp;</strong>Внимавайте с вида на въглехидратите. Хранете се с въглехидрати, които има нисък гликемичен индекс (сложни въглехидрати). Изключете бързите въглехидрати (всички сладки, чипсове, хамбургери и подобни). Те стимулират секрецията на инсулин, а той може да противодейства на другите хормони като тестостерон и растежния хормон.<br />2. Хранете се на малки порции през 3-4 часа. Не забравяйте, че най &ndash;важните хранения са закуската, преди тренировка и след тренировка.<br />3. Правете HIIT кардио ( високоинтензивно кардио) включващо спринтове.<br />4.Изключете алкохола от менюто си. Той потиска производството на тестостерон.<br />5.Опитайте се да сведете процента на мазнини в тялото ви до по-нисък процент и да го поддържате такъв. Защото колкото повече мазнини имате в тялото си толкова повече стимулирате естрогена (който е противоположен на тестостерона).<br />6. Тренирайте умно. Не претренирайте.<br />7. Правете редовно секс.<br />8.&nbsp; Включете зеленчуци и полезни мазнини в хранителният си режим.<br />9. Не забравяйте хранителните добавки които могат да ви помогнат в стимулирането на двата хормона.<br />Комбинирайте съветите и наученото от статията и най-важното бъдете постоянни и последователни.</p>

, , , ,
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки