Трибестан - билката гориво за мъже

Трибестан - билката гориво за мъже

 От 28 ноем. 2014

Факти за българското злато - трибестан:
- Подпомага увеличаването на чистата мускулна маса
- Подобрява възстановяването и регенериращите процеси
- Засилено либидо и сексуална мощ 
- Повишава собственото производство на тестостерон 
- Напълно безвреден 
- Спомага за нормализирането на кръвното налягане 
- Влияе благоприятно на сърцето и холестерола

Какво представлява трибестана и от къде произлиза?
Трибестана или познат още като трибулус терестис, бабини зъби, трабузан, чюнка, кючи глави и т.н. е растение, което живее в продължение само на една година, това означава че завършва жизнения си цикъл за 12 месеца. За да се сетите какво имаме предвид, пример за такива растения са бобовите култури – лещата, грах и фасул, царевицата, марулята и т.н. 
Височината на растението достига размер на стъблата до 80сантиметра. Това растение обича топлината за това е често срещано в южната част на България и по морето.  Растението от което произлиза известният трибестан е много здраво и приспособяващо се „цвете“, което е способно да расте дори и в климат близък до пустинния. Името трибулус  терестис е известно, че произлиза от Гърция и преведено директно означава „воден кестен“. В цял свят е известно, че българският Tribulus Terrestis е най-предпочитаният и най-добрият, защото концентрацията му на активните съставки надхвърля обикновено 40% фуростанолови сапонини, за пример само даваме, че трибестана от Китай или Индия съдържа не повече от 20% сапонини.

Съдържание и действие на трибестана:
Дълги години вече се знае, пише, изследва и говори за полезните действия на трибестана върху нашите тела. Известно е, че трибестана действа като диуретик, притежава и енергизиращ ефект, използва се при терапия на хора имащи проблеми с бъбреците. Приет от мъж, трибулуса стимулира собственото производство на тестостерон в организма, което води до – повече сила, повече мускулна маса, благоприятно действие оказва и върху ерекцията и цялостната сексуална мощ и желание за секс. При жените употребата на билката бабини зъби, т.нар. трибестан, е сведена до момент на нередовен цикъл, при проблеми с половите органи и т.н., жените приемащи трибестан също изгарят по-лесно мазнини, по-енергични са и чистата им мускулатура се увеличава.
За хората, които употребяват стероиди – при приемане на тестостерон или негово производно, знаете, че се подтиска собственото ви производство на тестостерон, нали? Имайки предвид споменатото по-горе, че трибестана стимулира собственото производство на тестостерон, веднага се досещате, че той трябва да присъства във вашата следстероидна терапия, нали?

Странични ефекти при прием на трибулус терестис:
Така, приема на трибестан стимулура отделянето на лутенизиращ хормон от хипофизата, което води до засилена работа на тестисите и по-високи нива на тестостерон, тъй като това става по съвсем натурален и естествен начин в тялото ни, странични ефекти и проблеми при прием на трибестан няма да имате.

Отвара от трибулус терестис:
Много от вас сигурно са чували за отвара от бабини зъби, разберете как да я направите в домашни условия:
За отварата:  използва се приземната част на растението, покритите с власинки листа и  плодовете покрити с шипове. Обикновенно се берат от юли до септември преди да са разцъвнали плодовете. Набраните бабини зъби, трибестан, трибулус се запарват в 1l. вода и се оставят така да преседят 24ч. След това сместа се прецежда. За отварата се необходими 4-5-6 супени лъжици от растението. Обикновено се приемат по 3-5с.л. 3 пъти на ден след хранене.

Прием и дозиране на трибестан:
Да започнем с това, че полуживота на трибестана веднъж попаднал в организма ни е приблизително 8 часа, което значи, че  ако приемете 1 доза в 12:00ч то до 20:00ч вече трибестана ще е изхвърлен от тялото ви и за това е препоръчителен приема 3 пъти на ден, което ще ви подсигури постоянно високи нива на тестостерон. 
Препоръчителния дневен прием е към 2,000mg на ден. 
Приема се на цикли, т.е. приемате трибестан 8 седмици след което правите 12-13 дни почивка и можете пак да започнете още един такъв осем седмичен цикъл.

За цялостно повишаване на собственото производство на тестостерон ви препоръчваме да комбинирате приема на трибестан с: билката saw palmetto, витамино-минералния комплекс  ZMA и субстанцията, която повишава тестостерона за 14 дни с над 40% - D-aspartic acid.
За по-голяма полова мощ добавете към приема на трибулус - аргинин или йохимбин.
Ако целите покачване на мускулна маса, повече сила и по-добро възстановяване комбинирайте трибестан + креатин монохидрат + суроватъчен протеин.
Ако ви интересуват и други продукти стимулиращи собственото производство на тестостерон в тялото ви освен трибестана, погледнете: d-aspartic acid, maca, fenugreek, long jack.


 

 Още новини

Работен график за Великденските празници 2019

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДОСТАВКИ И РАБОТНОТО НИ ВРЕМЕ ЗА ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ ЗА 2019г.Работното време на физическият ни магазин в гр. Пловдив, ул. Гладстон 90:26.04.2019г. - 10:00ч - 18:30ч.27, 28 – ПОЧИВНИ ДНИ29, 30 – 10:00ч – 18:30ч01.05.2019г. - 10:00ч - ...

RINGHORNS - Нова марка за бойни спортове в наличност!

Цялата гама продукти на RINGHORNS е налична в нашият онлайн магазин. RINGHORNS предлагат цялостна екипировка за бойни спортове - бокс, ММА, кик бокс и т.н. Боксови ръкавици, ММА ръкавици, протектори за крака, каски, помощни падове ...